Články

 

Rok 2020 nepřinesl jen negativní novinky. Jednou z pozitivním zpráv je zrušení daně z nabytí nemovitosti, 4 % z kupní ceny platící kupujícím. Co všechno se mění a jak na vrácení daně z nabytí nemovitostí se dozvíte v tomto článku.

V rámci pětiletého výročí mého působení na realitním trhu jsem klienty nechal odvyprávět své příběhy. Myslím, že mnoho z Vás se v příbězích najde a pomůžou Vám.

Jakoukoliv změnu stavu u nemovitosti je nutno vložit do katastru nemovitosti na katastrálním úřadu. V takovém případě dojde k zaplombování, které nezkušené nebo lidi se špatnou zkušenosti může vyděsit. Není se čeho obávat, o co se jedná a k čemu slouží, vysvětlím v tomto článku.

Mnozí z Vás nechtějí nechat vypořádání majetku na dědické řízení a řeší ho ještě za svého života. Předejde se tím budoucím sporům a dohadům a zároveň si můžeme rozdělit majetek podle vlastního uvážení. Nemovitosti se řeší darováním, co je na to potřeba a na co si dát pozor rozepíšu v tomto článku.

Říjen roku 2019 jsem trávil v Thajsku, začal jsem v Bangkoku a pak jsem se přesunul do rekreačního města Pattaya u moře. Jednalo se o dovolenou, přesto jsem nezapřel svou profesi a nešlo si nevšímat realit v dané oblasti. Velké množství realitních kanceláří, rozestavěných staveb, komerčních prostorů k pronájmu a bytů a domů k prodeji....

Při prodeji rodinných domů v Plzeňském kraji se často setkávám se zájemci, kteří se rozhodují, zda koupit novostavbu, rekonstruovat starší dům nebo stavět. Řekli byste si, že jasnou volbou je postavit vlastní rodinný dům podle Vašich představ, ale ne vždy je v požadované lokalitě vhodný pozemek.

Pokud jste se rozhodli pro stavbu vlastního domu, volba vhodného stavebního pozemku pro Vás představuje zásadní rozhodnutí, které po podpisu kupní smlouvy půjde jen obtížně měnit. Zde je 10 základních otázek, na které byste měli před koupí vybraného pozemku znát odpověď.

Jak název napovídá, často se mě na prohlídkách stavebních pozemků zájemci ptají, proč není na katastru nemovitostí pozemek evidovaný jako stavební, ale jako trvalý travní porost nebo zahrada. Na katastru nemovitostí nelze ověřit, zda je pozemek skutečně stavební nebo ne, tam je pouze uváděný druh pozemku, jeho výměra a případně břemena, či...

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky